Tilbakeblikk

Hvordan det hele startet, og litt velfortjent takk!

Musikkreisen som solist

Møtet med "Ung kultur møtes" (UKM) ble en fantastisk døråpner!

Hvordan det hele startet
Kristine Emilie Krüger simpelthen elsker å skape musikk, og dele den med sitt publikum. Det startet med SANG på lange bilturer, og hjemme for venner og familie. Da Aleksander Rybak vant MGP i 2009, vekket dette interessen for FIOLIN, men det skulle gå hele to år før hun fikk spilletimer. Dyktige lærere, dirigenter og musikere, inspirasjon og oppfølging fra venner, familie og foreldre, og en fantastisk respons fra publikum, har bidratt til en meget innholdsrik læretid med både små og svært store begivenheter. Den inkluderer oppdrag som solist på huskonserter, bursdager, bryllup, konferanser, jubileum og markeringer, og som orkestermedlem i flere lokale og nasjonale orkestre. Da Kristine for noen år siden også startet på PIANO, fikk hun en helhet og glede i musikken som bare er blitt sterkere og sterkere. Dermed kom også interessen for å KOMPONERE, og der står hun nå - klar til å erobre verden sammen med deg, og nå med BRATSJ på toppen av alt hun behersker. Det er nemlig den som nå gir henne den klang og musikkopplevelse hun har søkt gjennom sine unge år. Et vanvittig undervurdert instrument, som vil bli særdeles viktig i Kristine sin fremtid. GLED DERE!

Kristine sin CV finner du ved å klikke her.

Personlig hilsen til døråpnere som fortjener en ekstra takk:
"Takk til alle som stemte meg frem som årets unge talent i Larvik januar 2017! Det bidro til at jeg ga alt på Ung Kultur Møtes (UKM). Takk til juryen som sa jeg fikk representere Vestfold på Landsfestivalen! Takk til de som der plukket meg ut til å spille i UKM pauseinnslag under MGPJr. Takk til de som inviterte meg til Norske talenter 2018. Takk til TV2, dommere og stemmegivere for en utrolig spennende semifinale! Takk til ALLE dere som har engasjert meg så langt. Hjertelig velkommen til dere, og alle fremtidige følgere, til A World With (music by) Kristine her på MusicKristine"

Musikkreisen som orkestermedlem

Fra Porsgrunn ungdomsorkester til Norsk ungdomssymfoniorkester!

Kristine Emilie Krüger sitt orkestereventyr startet februar 2015, i Porsgrunn ungdomsorkester under dirigent Nicolae Bogdan. En fantastisk og inspirerende mann hun har stor respekt for! Mange flotte konserter i løpet av semesterne, og det var vemodig å gi seg allerede høsten 2017.

Januar 2016 fikk Kristine oppleve Aleksander Rybak dirigere sitt "seminar-orkester" der hun var deltaker. En fantastisk gledesspreder og inspirator! Her så hun for første gang Vestfold ungdoms-strykerorkester (VUSO) i aksjon, og ville starte allerede måneden etter. Dette orkesteret er Vestfolds stolthet, og dirigent David Foster-Pilkington nyter enorm respekt for sin profesjonelle måte å lede oss på. Alle gleder seg til øvelsene på SØNDAGER! Oppsetninger med ballett dansere og kor, strålende konserter i kirker og saler, utenlandstur til Miami og Düsseldorf er noe av det de har gjort. I VUSO har hun både vært gruppeleder 2. fiolin og Konsertmester, og har hatt noen solist fremføringer, bl a Sæterjentens søndag, av Ole Bull. Nå er hun orkesterets ledende bratsjist, og har på kort tid etablert seg og fremført flere solostykker med VUSO. I Sandefjord kirke ble det nydelige fremføringer av både Bach og Telemann, mens Tønsberg domkirke fikk høre en ytterligere forbedret versjon av Telemann. Hun vokser virkelig inn i instrumentet!

Det tredje orkesteret Kristine spiller i er Norsk Ungdoms-symfoniorkester. Det er utrolig få plasser, og derfor en enorm ære bli kvalifisert, noe hun klarte fra sommeren 2017. Det er samlinger to ganger i året, forskjellige steder i landet: Oslo, Ås, Larvik, Arendal, Skien og Bodø er de plassene hun har fått oppleve. I påsken blir det Ålesund og til sommeren utenlandstur til Tallin i Estland! Det er alltid proffe dirigenter og solister med på konsertene, og det var utrolig stort å få spille og bli kjent med Elbjørg Hemsing. Kristine har der vært gruppeleder på 2. fiolin, men er nå en av flere gode bratsjister.

Avslutningsvis er det Vestfold Symfoniorkester Kristine er engasjert i. Dette er orkestersmykket i Vestfold, og holder et utrolig høyt nivå. Å få spille Carmen med disse er noe av det flotteste hun har opplevd som musiker. Det er imidlertid krevende å være med på alle prosjektene de har hatt så langt, og er dessverre det orkesteret hun har måttet nedprioritere når det blir for mye. Men vi håper det blir MANGE flotte konserter med VSO i fremtiden, og den første var i juni 2019! I 2020 har hun gått over til bratsj, og Operagalla i oktober blir det første prosjektet der hun er bratsjist.

Tre fantastiske øyeblikk av Kristine som solist:

(Flere minnerike øyeblikk finner du på siden Videoer)

Kristine Emilie Krüger koser seg med musikken, og særlig når hun får spille den for et publikum. Å få opptre på større scener er et resultat av lang og tålmodig trening med GODE lærere! Ledere, lærere og instruktører ved Larvik kulturskole, Kammermusikk i Stavern, Talentprogrammet ved Norges musikkhøgskole, Dextra Musica og BareBarokk har gitt henne enorm inspirasjon og støtte. Hennes fantastiske lærer i Krakow og orkesterlivet, med de nevnte dirigentene Nicolae og David, og musikkvenner har gitt henne faglig påfyll og glede hun er enormt takknemlig for å bli tildelt. Og på toppen har hun fantastiske lokale musikere i Larvik som både involverer og oppmuntrer henne.

Å få spille på Telenor arena (15.000 tilskuere), direkte på NRK og TV2, og være solist fremfor H.M. Kronprins Haakon (3 ganger!) er egentlig i overkant for en som enda ikke hadde fylt 15 år! Nyt videoene fra tre ulike øyeblikk nedenfor.

Etter deltakelsen på UKM i 2017 ble hun tilbudt å spille sammen med 6 andre i pauseinnslaget på MGP jr finalen, høsten 2017.

Kanskje hennes aller største øyeblikk så langt i "karrieren"! Fra semifinalen i Norske talenter, våren 2018.

Minnemarkering av 100 år siden freden, 1. verdenskrig. Spilte for HM Kronprins Haakon i Minne-hallen og på Fredriksvern verft.

Tre fantastiske øyeblikk som konsertfiolinist

Julekonsert med VUSO.

En av mange herlige konserter med NUSO.

Første konsert med VSO.